Slider

Perfect Summer Feet

Thursday 6 July 2017Warm summer days mean sandals. The time is definitely here where our feet are out on display most days. 
Also, this is the time of holiday where you either on the beach or running barefoot in the grass. Of course, we want pretty feet for our Instagram photos lying down by the poolside. 
I've been working on getting my summer feet ready and thought I share with you, my little secrets. 

Varma sommardagar betyder sandaler. Tiden då våra fötter får synas för det mesta är definitivt här. Även tiden för semester då man antingen är på stranden eller springer barfota i gräset. Självklart vill vi då ha fina fötter till våra instagram bilder liggandes vid poolen. Jag har jobbat med att göra mina fötter redo för sommaren och tänkte dela med mig av mina hemligheter. 


Foot baths are essentials for pretty feet. I got a foot spa many years ago, as a gift from my husband, when I first started hairdressing.
 I top it up with water and then add Botanicals foot soak with Himalayan rock salt, Dead Sea salt, mint and tea tree. Soaking your feet softens them and gets rid of dead skin cells as well as just being relaxing. 

Fotbad är ett måste för fina fötter. Jag fick ett fotspa många år sedan, i present av min man, när jag precis började som frisör. Jag fyller det med vatten och tar i Botanicals foot soak med Rock salt från Himalia, döda havet salt, mint och Tea tree. Att bada fötterna gör dem mjukare och får bort döda hudceller och även avslappnande. 


Once I feel I'm done with the soak and the water starting to get a bit cold. I exfoliate with the foot scrub bar from PHB with Dead Sea salt and orange. This thing is amazing. It gets rid of all hard, rough skin and dead skin cells and leaves the feet feeling super soft. 

När jag känner mig klar med fotbadet och vattnet håller på att bli kallt. Då skrubbar jag med en foot scrub bar från PHB med döda havet salter och apelsin. Den är helt fantastisk. Den får bort all hård hud och döda hudceller och får huden att kännas jättelen. 


Lastly after drying the feet I cream them with my hydrating foot cream from Dr Hauschka. It's a thick and rich cream and perfect for dry skin. It contains the soothing st, johns wort. 

After this, your feet feel brand new. I'm trying to do this once or twice a week to keep them looking healthy and fresh for the summer days. 

Till slut efter jag torkat fötterna smörjer jag in dem med min hydrating fotkräm från Dr Hauschka. Det är en tjock och rik kräm och perfekt till torr hud. Den innehåller den lugnade Johannes örten. 

Efter detta känns dina fötter som nya. Jag försöker göra en eller två gånger i veckan för att underhålla dem och alltid se hälsosamma och fina ut för sommardagarna. 


To top it all off I paint my toenails and this time I chose this blue shade Reverse the charges from London Town Lakur. 

För att avsluta målar jag mina tånaglar och denna gång använder jag denna blå färgen Reverse the Charges från London Town lakur. 

What're your favourite products for your feet? 

Vad är dina favorit produkter för dina fötter. 

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan